=====================
Hoppas det smakar!
/Karl
Pappa Xters köttfärssås
=====================
Tid: ca 2.5 timmar
Portioner: ca 40-50 portioner (9 liter)
Ingredienser:
4 kg Köttfärs
2 liter Mjölk
1 kg Championer
5 dl Creme Fraisch
4-5 Lökar
4-5 st Morötter
6-8 Tomater
1 kg Tomapure eller krossade tomater
1 dl Ketchup
2-3 Vitlöksklyftor
100 g Smör
1 dl Rött vin
0.5 dl Mjöl till redning
1 dl Soja1 dl Salsa Mexicana (La Costena)
Kryddor: Svartpeppar, vitpeppar, salt, oregano, torkad chilipulver
=============
Beskrivning
=============
1) Hacka lök och stek i smör
2) Hacka championer och stek i smör.
3) Stek köttfärsen med lite salt, svart och vitpeppar
4) Hacka tomaterna
5) Riv morötterna
5) Blanda allt i en stor kastrull under uppvärmning
6) Krydda med oregano, chilipulver och pressad vitlök
7) Blanda ned tomatpure, ketchup, soja
8) Blanda till en redning (mjöl och smör) och vänd ner i kastrullen
9) Häll i mjölken och creme fraisch
10) Koka under omrörning i ca 45 min
Serveras med, pasta riven ost och lite ketchup!
Hoppas det smakar!
/Karl
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar